Proběhl Přebor LK v obřím slalomu

03.03.2019 19:39

Přebor LK Radhošť 2019 se uskutečnil v sobotu 23.února a proběhl za slunečného, ale mrazivého dne. Mimo lyžaře, kteří se na chatu vypravili už v pátek, odvezl většinu závodníků i účastníků pronajatý autobus v sobotu ráno od Obecního úřadu  v pohodlí až na Pustevny. Na Pustevnách byl připravený skútr se sáněmi a nadvakrát odvezl všechny lyže a batohy na Radhošť. Po pěším přesunu proběhlo krátké a nezvykle rychlé občerstvení na hotelu Radegast ( mimo činovníky závodu) .Na upravené a promrzlé trati už parta vedená Danem Paulusem st., stavitelem trati, připravovala po celé délce sjezdovky soutěžní trať obřího slalomu. Na chatě probíhala zápis závodníku do startovních listin. Byly obsazeny kategorie od přípravky po Veterány. Po rozdání startovních čísel a prohlídce trati byl v 11.30 zahájen vlastní závod o Přeborníka LK Radhošť pro rok 2019. Prvních sedm žáků přípravky startovalo s čísly, zapůjčenými Danem Paulusem juniorem, ve kterých startoval na Světovém poháru, a dalších významných světových a evropských závodech.

Závod probíhal za bouřlivého povzbuzování zúčastněných. Start mnohonásobného vítěze Poháru Dana Pauluse juniora, našeho člena a reprezentanta ČR, který skončil na nedávném MS ve švédském Aare na 32 místě právě v obřím slalomu, byl očekáván s napětím. Dan, aby dal šanci ostatním nadrženým čtyřicátníkům závod absolvoval  ve slušivém historickém oblečení s historickými lyžemi značky Sulov, délky 2 metry, samozřejmě bez carvingu. I s tímto handicapem skončil celkově na bronzové bedně. Při opakovaném startu mimo závod pak ve své výstroji dosáhl času 29,71 , což je  o 2,54 s rychlejší čas , než dosáhl zlatý Přeborník LK 2019 Dan Adamec (32,30). Stříbrná skončila Tereza Paulusová

Závodu se zúčastnilo 50 startujících, z toho 32 mužů a chlapců a 18 dívek a žen. Nejstarším závodníkem byl Zdeněk Konvička, z žen pak Lidka Juříčková.

Výsledky závodu najdete v sekci Přebory